Varmuuskopiointi

Unohditko tämän?

Kun ostat uuden tietokoneen ja saat sen asennettua täysin toimintavalmiiksi, ÄLÄ UNOHDA sen täydellistä kopiointia levykuvana talteen varmaan paikkaan!

Levyrikon tms. vahingon jälkeen tietokoneen käyttökuntoon saanti on helppoa ja nopeaa olemassaolevasta levykuvasta.

 

Varmuuskopioi

Varmuuskopiointi on aliarvostettua peruskäyttäjän tietotekniikan käytössä.

Moni ei tule ajatelleeksi, etteivät omat tekstit, taulukot, esitykset, valokuvat yms. tietokoneille, tableteille, kännyköihin yms tietoteknisiin välineisiin tallennettuina olekaan ikuisia.

Toki on valveutuneita, jotka varmuuskopioivat kaiken moneenkin paikkaan välttääkseen pahimmassa tapauksessa koko digitaalisen tuotantonsa katoamisen.

Varmuuskopiointihan on vain sen varmistamista, ettei:

 • tietotekninen vika
 • oma virhe
 • jonkun toisen virhe
 • virus tai muu haittaohjelma
 • verkon kautta tuleva haitanteko tai
 • joku muu vie kaikkea taltioimaasi tarpeellista tietoa tavoittamattomiin, vaan

sinulla on AINA kaikki tarvitsemasi tärkeä tieto (mahdollisesti useampanakin versiona) tallessa jossakin, mistä voit sen vahingon sattuessa palauttaa käyttöösi.


 

Teet sitten varmuuskopiosi miten vain, alla on tekniikkaa, jolla voit varmistaa tietosi säilymisen mahdollisimman hyvin.


ICY BOX IB-289U3- kiintolevykotelo.

Tässä on mainio kotikäyttön soveltuva laite, jolla turvaat varmuuskopiosi asiattomilta PIN-luvulla (4-12 merkkiä). Tämä kiintolevykotelo on edullinen verrattuna moniin valmiisiin näppäimistöllä varustettuihin salaaviin kiintolevyihin. Tuotetta saa useista verkkokaupoista (suomalaisistakin) mm. Amazon, josta omanikin ostin.

HUOMIO!

Kyseessä on VAIN kotelo, tarvitset lisäksi 2,5"-kiintolevyn, joka laitetaan koteloon. Koteloon on helppo vaihtaa levy, joten mikään ei estä sinua käyttämästä koteloa useammankin kiintolevyn salaamiseen.

Tärkeimmät ominaisuudet:

ICY BOX kiintolevykotelo näppäimistöllä, yhdelle 2,5" kiintolevylle, 256-bittinen AES-laitteistosalaus, USB 3.0, musta

IB-289U3 on laitteistosalauksen tarjoava ratkaisu, joka tarjoaa pomminvarman suojan 2,5 tuuman SATA-/SSD-kiintolevyillä oleville arkaluonteisille tiedoille. Ratkaisu ei tallenna salasanoja tietokoneelle eikä mihinkään muuhun kotelon ulkopuoliseen paikkaan. Kotelon runko yhdistelmä alumiinia, muovia ja silikonia, mikä antaa suojaa ulkopuolelta tulevia vahinkoja vastaan.

- 256-bittinen AES-laitteistosalaus
- Sisäänrakennettu näppäimistö salasanan kirjoittamiseen
- Salasanan pituus korkeintaan 12 merkkiä
- Kiintolevyn asennus onnistuu ilman työkaluja
- Piirisarja: INIC3607 + SC501S
- Kiintolevyn maksimikorkeus: 9,5 mm

Mitat (LxSxK): 75x123x15 mm


Intenso 1TB AES 256 Encrypted 2,5" HDD

Tuotetta saa useista verkkokaupoista, suomalaisistakin. Tässä on jo mukana myös 1TB kiintolevy, johon mahtuu varmuuskopioita paljon.

Intenso 1TB AES 256 Encrypted 2,5" HDD PIN-suojattu ulkoinen kovalevy

Intenso 1TB AES 256 Memory Safe tarjoaa maksimaalisen turvallisuuden tiedolle. Laitteessa on mukana sertifioitu AES 256-bittinen laitteistosalaus. Ulkoinen kovalevy salaa kaikki laitteeseen tallennetut tiedot. Yksilöllisesti valittu 4-12-numeroinen PIN-koodi varmistaa että tietosi on suojattu, myös silloin jos kiintolevy häviää. Laitteessa on integroitu näppäimistö ja LCD-näyttö. Sertifioidun viimeisimmän huipputason tietoturvastandardin ansiosta Intenso Memory Safe soveltyy myös yrityskäyttöön.

 • AdvandedEncryptionStandard (AES) -256 BIT -laitteistosalaus.
 • Itsetuhoava mekanismi, 100 väärän PIN-koodin jälkeen tuhoaa itse tiedot.
 • Muista PIN-koodisi, sillä ilman oikeaa koodia tietoihin ei pääse käsiksi enää ollenkaan!
 • Nopea tiedonsiirto USB 3.0.
 • Mukana USB 3.0. -kaapeli.
 • Koko 77,5 x 130 x 15,5 mm.
 • Paino 182 g.
 • Väri musta.